Winterschalen

 

Kleurrijke winterschalen

Een kleurrijke pot- of schaalbeplanting vormt een welkome blikvanger op het winterterras of balkon. Het is toch veel leuker als ook daar ’s winters wat fleurigs te genieten valt. Nog veel te vaak worden uitgebloeide bakken zomerbloeiers leeggemaakt en opgeborgen in plaats van hergebruikt. En dat terwijl er zoveel leuke planten zijn die het ’s winters prima doen. Een tuin, terras of balkon mag toch best het hele jaar mooi zijn! Het is heel makkelijk te realiseren.

Zomaar wat gezellige suggestiesLeucothoe

PachysandraHet leuke is dat u al deze planten niet in het voorjaar weg hoeft te doen, zoals de eenjarige zomerbloeiers, maar ze gewoon in de volle grond van de tuin kunt planten, waar een aantal dan zelfs zal gaan bloeien. U heeft er dus dubbel plezier van.

 

Verzorging
Heel belangrijk is een goede drainage in de bak of pot. Maar vergeet ook isolatie tegen de kou niet. Dat lukt het beste door een pot of bak te ‘voeren’ met noppenfolie. Zorg dan wel dat de drainagegaten open blijven. Plant in verse potgrond. Geef  de planten tijdens de winter bij droog niet-vriezend weer water. Bij groenblijvers gaat de verdamping immers gewoon door. Afstrooien van de bak met een toplaagje fijn grind staat leuk en nivelleert vocht- en temperatuurverschillen bij de wortels.

 

 


Bron: Persbericht Plant Publicity Holland (PPH). Postbus 81 . 2770 AB . Boskoop . Goudse Rijweg 1 . 2771AE . Boskoop . Tel: 0172-217550 . Fax: 0172-218350


 

Tuinplanten

 

Overzicht producten

 

      Vorige pagina  
      Tuinplanten Top Kuipplanten overwinteren  
             
[Homepage]  [Ontwerp]  [Aanleg]  [Onderhoud]  [Overzicht website]

 

Laatst bijgewerkt d.d. 24-07-08