A R C H I E F  Nieuws:      Juli 2002      Hooimaand.

Echinops

Een heerlijke zwoele zomeravond............ Een drankje op het terras, wind ritselt door de bladeren, genieten van bloemen en geuren, het geluid van zacht ruisend water.........   Een tuin is een fantastisch bezit. Daar zit je graag, kom je tot rust en voel je je net als binnen op je gemak. Zo'n tuin kunt u laten maken. Geheel naar uw eigen smaak. Een tuin om in te leven of om van te genieten. Nodig ons eens uit voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Juli         Hooimaand.

 

Echinops

Echinops Met een gemiddelde dagtemperatuur van van ruim 21 C is juli de warmste maand van het jaar maar doet niet veel onder voor augustus. Ook de (experimentele) weersverwachtingen voor de rest van deze zomer zijn goed (Seizoensverwachtingen http://www.knmi.nl/exp/seizoen/) dus volop genieten van de tuin.

 

 

Echinops

 

Echinops Uiteraard kunnen wij ook het onderhoud verzorgen. Van het eenmalig maaien van uw gazon in de vakantie tot een onderhoudscontract voor het gehele jaar.

 

 

 

EchinopsBij langdurig warm droog weer kan water geven noodzakelijk zijn. Begin hier niet te snel mee, planten zullen dan minder diep gaan wortelen om water te zoeken. De beste tijd om water te geven is vroeg in de morgen of bij bewolkt weer overdag. De verdamping is dan minimaal en er is geen gevaar dat druppels op het blad in de zon als brandglas werken.  's Avonds water geven heeft als nadeel dat als er door lagere temperaturen minder verdamping is en de bladeren lang nat blijven er bij gevoelige planten schimmelvorming kan optreden.

Ook is het beter eenmaal in de week veel water te geven dan dagelijks een kleine hoeveelheid. Alleen de bovenste laag grond wordt dan vochtig en de planten zullen alleen daar gaan wortelen. Pot en kuipplanten kunnen wel dagelijks water nodig hebben. Echinops

 Tuin sproeien tijdrovend?  Denk eens aan een automatisch sproeisysteem. Van eenvoudig waterstopcontact zodat te lange tuinslangen niet meer ergeren tot een computer gestuurde sprinkler installaties met draadloos dialoogvenster zender. Met de mogelijkheid om 's nachts te sproeien zodat u er geen last van heeft en de verdamping minimaal is.

 

Echinops Wilt u zelf aan de slag dan staan hier onder enkele verwijzingen voor de maand juli:

 

Link naar website Floriade

 

Floriade 2002: de leukste tuin van Nederland!

 

* De Floriade is tot en met zondag 20 oktober geopend.

* 27 juni de 1000.000ste bezoeker de poorten gepasseerd !

* De Floriade is dit jaar het grootste publieksevenement van Nederland.

Echinops Floriade 2002 is d wereldtuinbouwtentoonstelling van Nederland. Slechts eens in de tien jaar vindt er een Floriade plaats, in 2002 voor de vijfde keer. Elk deel van het park heeft zijn eigen karakter en sfeer.

Het hoofdthema van deze Floriade is 'feel the art of nature'

 

Echinops

 

Echinops Ik hoop dat mijn website aan uw verwachtingen voldoet. Maar hopen is niet hetzelfde als weten. Daarom ben ik nieuwsgierig naar reacties en suggesties. Stuur een e-mail of gebruik eenvoudig het reactieformulier hiervoor.

Capelle aan den IJssel, 1 juli 2002   

Hans Baaij     

 

 

Statistieken mei

 

Website archief

 

Vorige pagina        Bovenkant pagina               

vorige       bovenkant pagina

 

 

[homepage] [ontwerp] [aanleg] [onderhoud] [Overzicht website]